De Schuur van Scheire

De laatste vijf

We kunnen Vanessa bijna uit haar lijden verlossen.

De afgelopen week kregen we massaal veel inzendingen binnen van mensen die bereid waren om Vanessa een warme thuis te bieden. Daarvoor willen we jullie om te beginnen al enorm hard bedanken. 

Bij het zien van de vele opties die ze voorgeschoteld kreeg konden we bij Vanessa een fractie van een seconde een bizarre vorm van vreugde waarnemen. Het volgende ogenblik begon ze... te zuipen!

Maar goed. Na een grondige analyse van onze vakkundige jury en de huidige baasjes van Vanessa hebben we vijf mensen geselecteerd voor de volgende ronde. De vijf laatste kandidaten vechten binnenkort onder elkaar uit wie Vanessa definitief terug op het rechte pad mag brengen. 


1. Zoë

Haar inzendingen zien jullie hier naast. Over Zoë bestond niet al te veel discussie. De jury was het er unaniem over eens dat katten DE MAX zijn. En dat in combinatie met poker, dat een prachtig psychologisch en daardoor ook wetenschappelijk verantwoord spelletje is, waren we meteen verkocht. Zoë wist dus de juiste snaar op het juiste moment te raken.


2. Maarten R.

Maarten R. ging samen met zijn collega's de wetenschappelijke toer op. Aan de hand van een thesis heeft hij ons kunnen overtuigen dat hij samen met zijn kotgenoten de ideale omgeving voor Vanessa zou kunnen bieden. Alleen al na het lezen van de prachtige titel - "Het voortbestaan van de Scheirosaurus verzekeren via omkadering en begeleiding door studenten van Residentie Herman Servotte te Leuven" - waren we massaal verkocht en overtuigd. De volledige thesis kan je terugvinden tussen de berichten op onze Facebookpagina!


3. Lien

Het gegeven dat Vanessa in de échte wereld moet kunnen overleven heeft ons bij Lien over de streep getrokken. Vanessa is gedurende enkele maanden verslonden geweest door een wereldje waarin naam en faam domineerden. In de toekomst moet ze de pracht en praal van het dagelijks leven opnieuw leren kennen. Daarbij is de aanwezigheid van andere (niet-junkie) dino-vriendjes erg belangrijk. De beelden spreken voor zich. Sterk werk Lien!4. Maarten en Yaana

Liefde. Wat heb je eigenlijk meer nodig dan een warm gezin waar liefde met de paplepel meegegeven wordt? Niets toch! Toch...?

Ok, wetenschap is ook belangrijk. En misschien videogames. Videogames moeten er ook zijn. En een grote televisie mag ook niet ontbreken. En wat wetenschappelijk verantwoord speelgoed. En misschien wat vriendjes waar Vanessa mee kan spelen...

Maar we dwalen af. Liefde is niet onbelangrijk, laten we het zo zeggen. En dat kan Vanessa bij Maarten en Yaana zeker vinden... 5. Warre

Een din-o-tel.... badum tss!

Schitterend gevonden en daarenboven waarschijnlijk de beste plek om Vanessa er bovenop te helpen. Bekende Dino's die in dezelfde situatie zijn beland, een psycholoog waar Vanessa op elk moment haar hart kan luchten, een ontspanningsruimte,.... Wij zijn alvast onder de indruk. Het verhaal voor deze vijf is dus nog niet afgelopen. Binnenkort weten we waar Vanessa de rest van haar dagen kan slijten.